Vriendenclub 8xFlut wint strijd om Oldenzaals carnavalslied

videoAi d’r bint… dan moj d’r ween’n’.  Vriendenclub 8xFlut maakte de titel van z’n lied zaterdagavond volledig waar. Het was niet de eerste keer dat deze groep de strijd om het Oldenzaalse carnavalslied won. 

Liefst vijftien groepen meldden zich afgelopen zaterdagavond op de bühne in een goedgevuld zalencentrum Rouwhorst. Het 66-jarig bestaan van het carnaval in de Boeskoolstad, een carnavalsjubileum dat komend seizoen groots wordt gevierd, zorgde voor extra veel deelnemers.

Geen FC Witpet

Volledig scherm
8xFlut won zaterdagavond de strijd om het Oldenzaalse carnavalslied 2020. © Annina Romita

Voor het eerst sinds heel lang geen FC Witpet, maar wel diverse andere ervaren groepen, zoals de uiteindelijke winnaar (8xFlut), de Doar’n Dölls en De Confetties die om de overwinning streden. Maar ook een aantal debuterende zanggroepen, al dan niet gezegend met een flinke dosis talent. 

Zoals de groep Quick ’20 ‘195‘, die opvallend genoeg niet over het carnaval in de Boeskoolstad zong, maar over hun zaterdagse activiteiten op de groene mat op sportpark Vondersweijde. Het leverde de voetballers de aanmoedigingsprijs op, maar ook optredens tijdens het eeuwfeest van Quick’20 volgend jaar en daar waren ze maar wat blij mee. Het meedoen was voor hen ook belangrijker dan het winnen, anders dan op het voetbalveld.

Ervaren zanger

8xFlut daarentegen kwam wél voor de overwinning en maakte de faam waar. De jury was duidelijk in haar oordeel, er was deze zaterdagavond een groep die meer aanspraak mocht maken op de overwinning. 8xFlut heeft met Martin Ankoné een ervaren zanger in de geledingen, maar ook de tekst van Arnoud Veldhuis mocht er wederom zijn. 

De muziek werd geschreven door Bart Schröder en Sander Veldhuis. Niet onbelangrijk: het nummer zorgde meteen voor stemming in de zaal. Dat een kleine groep zich niet kon vinden in de uitslag en dit ook middels afkeurend boe-geroep liet blijken deed de leden van 8xFlut vanzelfsprekend niets.

Vierde keer

Ze brachten het nummer nogmaals en de polonaise werd meteen alweer ingezet. Het was alweer de vierde keer dat 8xFlut het Leedkesfestival won.  De tekstprijs werd zaterdag gewonnen door Werk in Uitvoering, de podiumprijs door De Confetties.

Voor stadsprins Nelis was het tevens de avond van zijn afscheid, samen met zijn sik Ronald werd hij door zijn eigen hofhouding afgevoerd. De jubileumhoogheid was zaterdagavond al in de zaal, maar wie het is, dat wordt op zaterdag 4 januari pas bekend. En dan zal 8xFlut er ook weer bij zijn. Immers: Ai d’r bint...dan moj d’r ween’n. 

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.