Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Vrijspraak in burenruzie aan Tulpstraat in Oldenzaal

OLDENZAAL/ARNHEM - In een slepende burenruzie aan de Tulpstraat is Henk de J. maandag vrijgesproken door het Gerechtshof in Arnhem. Hij werd ervan beschuldigd op 17 februari 2015 de auto van zijn buren te hebben beschadigd.

Door de politierechter werd De J. eerder veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 2350 euro. Volgens het Gerechtshof is echter niet met voldoende zekerheid vast komen te staan, dat De J. de auto van zijn buren heeft bekrast. Het hof sluit niet uit dat de schade op een ander tijdstip en elders is toegebracht.

Tijd na bekrassing
Tevens stelt het hof dat de eigenaren van de auto vanuit hun positie niet hebben kunnen zien of hun buurman een kras heeft aangebracht op de auto. Op de foto's die gemaakt zijn door de buren van De J. maar ook op camerabeelden die beschikbaar zijn, is dit evenmin te zien. In zijn uitspraak neemt het hof verder in aanmerking, dat er veel tijd (meerdere dagen) is verstreken tussen het moment waarop de auto op het gezamenlijke oprit zou zijn bekrast en het doen van de feitelijke aangifte. Omdat hij is vrijgesproken, hoeft De J. geen schadevergoeding te betalen.

Oldenzaal e.o.