Volledig scherm
De deelnemers aan de Fietsvierdaagse Berghuizen reden donderdag -met veel plezier- via het terrein van de luchthaven richting Hengelo.

Vroeg beginnen en veel drinken bij fietsvierdaagse Oldenzaal

OLDENZAAL - Ondanks de tropische temperaturen nemen deze week honderden mensen deel aan de fietsvierdaagse van Zuid-Berghuizen. Vroeg beginnen, extra pauzes en veel water drinken zijn het beste advies dat de organisatie kan geven.

Ook op de tweede dag van de Oldenzaalse fietsvierdaagse konden de deelnemers hun regenpak thuislaten. Met temperaturen boven de 30 graden was het donderdagmorgen zaak om op tijd te vertrekken. En dat was ook precies wat de meesten van hen gisteren deden. Zodat het in de ochtenduren een drukte van belang was bij de fraaie opgeknapte boerderij Stakenboer, het vertrekpunt voor alle etappes.

Met een deelnemersaantal dat tegen de zeshonderd aankruipt, is de organisatie meer dan tevreden. „We liggen mooi op schema”, meldt Jan Lempsink. De hitte is voor de organisatie wel aanleiding om voortdurend de vinger aan de pols te houden. „Elke dag kijken we of het niet te gek wordt. Aan de warmte kunnen we niet zoveel doen. Naturlijk kunnen de mensen gratis water krijgen. Ze kregen elke dag ook al gratis fruit mee. Meer pauzes nemen is bij deze temperaturen wel verstandig”, weet ook Lempsink. Onder de deelnemers dit jaar opvallend veel campinggasten. Lempsink: „Ze zijn echt afkomstig uit alle windstreken van het land.”

Oldenzaal e.o.