Volledig scherm
Een verkeerscontrole in Amsterdam Zuid-oost © Politie

Vrouw uit Oldenzaal aangehouden na kieperen kluis uit auto in Amsterdam

AMSTERDAM/OLDENZAAL - Een motoragent heeft vrijdag in Amsterdam-Zuidoost zijn tweewieler kapotgereden op een uit een auto gekieperde kluis. De bestuurster van het voertuig had kort daarvoor een volg- en stopteken van de politieman genegeerd en was er op hoge snelheid vandoor gegaan. Vijf vrouwen, waaronder een inwoonster van Oldenzaal, zijn aangehouden..

In de auto zaten nog vier vrouwen, die net als de bestuurster werden aangehouden, aldus de politie op zaterdag. De vijf verdachten (20, 34, 41, 48 en 52 jaar) zijn afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Den Haag en Oldenzaal.

Sieraden, die vermoedelijk gestolen waren, zijn in beslag genomen. Ook een andere weggebruiker botste op het gepantserde gevaarte. Een voorwiel van de auto brak af.

De agent hield niets over aan zijn botsing. De achtervolging vond plaats in Amsterdam-Zuidoost, waar op de Gooiseweg een grote verkeerscontrole werd gehouden in samenwerking met de Belastingdienst. De fiscus inde bijna 140.000 euro aan belastingschulden en nam zeventig voertuigen in beslag.

Oldenzaal e.o.