Volledig scherm
Als het aan de VVD Oldenzaal ligt, wordt er vanaf de afrit 32 een nieuwe, directe verbindingsweg aangelegd richting Technology Base Twente. © Carlo ter Ellen

VVD Oldenzaal pleit voor directe verbinding met luchthaventerrein

OLDENZAAL - Nadat Pro Hengelo zich in de politieke discussie mengde over de ontsluiting van Technology Base Twente laat nu ook de VVD Oldenzaal zich horen. De liberalen pleiten -nog steeds- voor een directe verbinding naar het luchthaventerrein bij afrit 32. In een brief aan het college van B en W vraagt de VVD aandacht voor deze oplossing.

De gemeente Enschede maakt zich sterk voor een nieuw afrit (‘Enschede/Luchthaven’) bij ‘Frans op den Bult’. Een oplossing die volgens Hengelo ten koste gaat van de afrit Hengelo-Noord (nr. 31). Twee afritten zo dicht bij elkaar wordt door Rijkswaterstaat waarschijnlijk als onveilig en onwenselijk beoordeerd. Het Oldenzaalse VVD-raadslid Lex Schukking wijst erop dat de Enschedese voorkeur ook gevolgen heeft voor de extra parkeerplekken die rond 2008 met heel veel overheidsgeld zijn gerealiseerd bij de parkeerplaats Lonnekermeer.

Onacceptabel
„Enschede stelt ongelofelijk veel prijs op een eigen afrit”, stelt Schukkink vast. „Als grootste stad van de regio kan ik me daar ook wel iets bij voorstellen. Maar als dit wordt doorgezet, gaat dat ten koste van de Hengelose afrit. Dat Hengelo dit onacceptabel vind, snap ik ook.” Reden voor de VVD om het alternatief dat ooit vanuit Oldenzaal werd aangedragen nog eens in herinnering te roepen. „Een directe verbinding vanaf afrit 32 is de kortste afstand naar het luchthaventerrein. Om dat te kunnen doen, zijn wel wat kunstgrepen nodig. Maar dat is oplosbaar.” De VVD vraagt het college deze optie te bespreken met alle belanghebbende partijen.

Oldenzaal e.o.