Volledig scherm
PREMIUM
Marion Maseland laat haar vondsten zien aan Bert Sluijer van de afdeling Twente van de Archeologische Werkgroep Nederland tijdens een determinatiemiddag in museum Palthehuis in Oldenzaal. © Reinier van Willigen

Wandelen met de neus omlaag, dat levert bijzondere spullen op

OLDENZAAL - Een vaas, een gesp, een deurbel en een gewicht. Of was het toch een kogel? Er kwamen enkele leuke vondsten voorbij tijdens de archeologische determinatiemiddag in het Museum Palthehuis in Oldenzaal.

Wie iets bijzonders wil zien, moet wat vaker met de neus gericht naar de grond lopen. Doet Marion Maseland ook. Zoals een paar weken geleden, toen ze samen met haar dochter wandelde bij De Hunenborg, een historische vindplaats langs het Kanaal Almelo-Nordhorn in Volthe, waar in 1050 een van de grootste kastelen van ons land stond. En zo zagen ze iets vreemds liggen. „Het lag open en bloot op het wandelpad. Het had een onnatuurlijke vorm en was oud.” Marion Maseland nam het mee en laat het deze zaterdagmiddag  zien aan de mannen van de afdeling Twente van de Archeologische Werkgroep Nederland die in Museum Palthehuis in Oldenzaal klaarzitten om ‘te determineren’: bijzondere vondsten te verklaren. 

Oldenzaal e.o.