De WBO wil vier woningen aan de Glindestraat slopen, maar een familie weigert het (meest rechtse) huis te verlaten.
Volledig scherm
De WBO wil vier woningen aan de Glindestraat slopen, maar een familie weigert het (meest rechtse) huis te verlaten. © Robin Hilberink

WBO en gemeente Oldenzaal spreken elkaar tegen in kwestie Glindestraat

OLDENZAAL - Supermarkteigenaar Björn Kuipers diende in 2017 een verzoek in bij de gemeente om mee te werken aan zijn plan voor een parkeerterrein aan de Glindestraat. Daarvoor moeten dan wel vier sociale huurwoningen van de WBO wijken. Wie bracht de bal vervolgens aan het rollen? De WBO wijst naar de gemeente, die op haar beurt ontkent.  

Als je het Dick Mol vraagt, directeur-bestuurder bij WBO Wonen, verzocht de gemeente de woningcorporatie mee te werken aan het oplossen van het parkeerprobleem rondom de Jumbo supermarkt aan de Deken Scholtenstraat. Wethouder Alida Renkema ontkent in alle toonaarden. „Björn Kuipers heeft in 2017 zijn plan aan ons voorgelegd en gevraagd om onze medewerking. Wij staan er niet onwelwillend tegenover maar hebben, ook op verzoek van de raad, bij de WBO aangegeven dat zij er eerst met de bewoners in de Glindestraat uit moet zien te komen”, legt de wethouder uit. 

Mogelijke rechtszaak

En zo staat het college van B en W er nog steeds in. Zij wil pas meewerken aan het plan van Kuipers als de WBO overeenstemming heeft bereikt met alle bewoners. De familie Pisano weigert echter, in tegenstelling tot haar andere drie buren, de woning te verlaten. Voor de Oldenzaalse woningcorporatie is de maat vol. Zij wil het stel voor de rechter slepen als zij voet bij stuk houdt. 

De PvdA heeft wel een oplossing voor ogen en opperde begin dit jaar om de groenstrook aan de Deken Scholtenstraat op te offeren voor parkeerplaatsen, zodat de woningen behouden kunnen blijven. Het college heeft daar nog niet over nagedacht, zo laat Renkema weten. „Wij hebben nog niet gekeken naar andere oplossingen dus ook niet naar parkeren in de groenstrook. Dan ontstaan er ook vragen als hoe groen een bepaalde wijk zou moeten zijn. Dat moet eerst onderzocht worden.” 

Mogelijk dat er dinsdagavond een einde komt aan de heikele kwestie. Dan zitten de WBO en de familie Pisano met elkaar om tafel om te praten over een mogelijke oplossing. 

Oldenzaal e.o.