Volledig scherm
WBO Wonen blijft zich inspannen om een kleine ontmoetingsruimte te realiseren voor de geloofsgemeenschap van de Emmauskerk, die zeer waarschijnlijk haar kerkgebouw kwijt raakt. © Carlo ter Ellen

WBO spant zich in voor Oldenzaalse Emmauskerk

OLDENZAAL - WBO Wonen spant zich nog steeds in om een ontmoetingsruimte van circa 70 m2 te vinden voor de geloofsgemeenschap van de Emmauskerk. Die huisvesting zou elders in het winkelcentrum De Thij gevonden kunnen worden, maar misschien ook in een van de vier woningen aan de Willem Dingeldeinstraat.

Juridisch is de woningcorporatie niet verplicht om zo’n ontmoetingsruimte aan te bieden. Maar directeur-bestuurder Dick Mol erkent dat de WBO de morele verplichting voelt een oplossing te vinden voor de Emmauskerk.

Winkelcentrum
Dat kans dat de huidige Emmauskerk gesloopt gaat worden, is volgens hem vrij groot. Hij stelt dat de geloofsgemeenschap zelf de voorkeur geeft aan een plek in het winkelcentrum. „We zijn aan het kijken of we dat kunnen realiseren. Op dit moment zijn daar meerdere mogelijkheden voor. Je kunt zo’n ruimte creëren elders in het winkelcentrum. Maar je kunt ook kijken naar de vier woningen aan de Willem Dingeldeinstraat die gesloopt zouden worden. Of dat inderdaad gaat gebeuren, is nu niet meer zeker.” Alle varianten zijn volgens Mol mogelijk. Variërend van sloop van alle vier woningen tot behoud van de woningen of sloop van een of twee woningen.”

Oldenzaal e.o.