Volledig scherm
WBO-directeur Dick Mol (links) en Tim Schulte plaatsten hun handtekening onder het contract voor het project 'Duurzaam Opgewekt!' © WBO Wonen

WBO Wonen in Oldenzaal
wekt duurzame energie op

OLDENZAAL - Met de ondertekening van een contract voor de levering en het aanbrengen van zonnepanelen zijn WBO Wonen en Schulte Energie & Techniek dinsdag begonnen met het project 'Duurzaam opgewekt!'. 

In het contract is opgenomen dat de komende drie jaar bij een kwart van de WBO-woningen (1000 in totaal) duurzaam energie wordt opgewekt met zonnepanelen en zonneboilers. Dit jaar wordt begonnen met de eerste 300 woningen. Dick Mol, directeur-bestuurder van de WBO: „We starten met het plaatsen van zonnepanelen. Vanzelfsprekend gaan we hierover in gesprek met onze huurders en volgen er informatie-avonden.”

Betaalbaarheid

„Betaalbaarheid van de woonlasten voor onze huurders vinden wij erg belangrijk”, benadrukt directeur Mol. „Met dit project kunnen de bewoners besparen op hun energiekosten. Er is bewust voor gekozen om samen te werken met een partij uit de regio.  Dat is goed voor de economie en het milieu. Zo beperken we de CO2-uitstoot nog meer.”  

Oldenzaal e.o.