Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Weekendagenda Oldenzaal, Dinkelland en Losser

Een overzicht van weekendactiviteiten in Oldenzaal, Dinkelland en Losser.

Vrijdag 25 november

Martini Kerlkes
LOSSER - De nieuwe hoogheid van de Martini Kerlkes presenteert zich zaterdagavond tijdens het vorstenbal in grand café-restaurant Smit. De aanvang is om 20.30 uur. De muziek wordt verzorgd door dj Patrick en de Hofkapel van de Martini Kerlkes, de Anklojers. Een dag later (zondag) is het frühschoppen bij Smit. Ook voor kinderen is er dan een leuk programma.

Braziliaanse speelfilm
ROSSUM - Filmhuis Rossum vertoont vrijdagavond de Braziliaanse dramafilm ‘Que Horas Ela Volta’ uit 2015. Aanvang in Kulturhus De CoCeR is vanavond om 20.00 uur. Entree 5 euro, inclusief koffie/thee. Kaartverkoop start om 19.30 uur aan de zaal.

Toneelvoorstelling Weerselo (25-11, 26-11 en 27-11)
WEERSELO - De Toneelvereniging Weerselo voert dit weekend de komedie 'Wie van de drie?' op bij Van Olffen in Weerselo. Het stuk gaat over een uit de hand gelopen situatie in hotel 'Bie 'n Groot'n'. Vrijdag- en zaterdagavond is de zaal open vanaf 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Zondag is de zaal open vanaf 13.30 uur, de voorstelling begint om 14.00 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij Cadeaushop Wesselink Weerselo en Van Olffen Weerselo. Prijs volwassenen 6 euro, kinderen 3 euro.

Zaterdag 26 november

Weerselose Markt
WEERSELO - Van oude spullen tot nieuwe gebruiksgoederen, het is te koop op het 3,5 hectare grote marktplein van de Weerselose Markt. Een deel van het marktterrein is overdekt. Bezoekers zijn welkom van 8.30 tot 14.00 uur. Volwassenen betalen 1 euro.

Winterfair 't Duvelshofke
OLDENZAAL - Voor de derde keer is er zaterdagmiddag een winterfair bij fruitboerderij ’t Duvelshofke in Oldenzaal, georganiseerd door Nathalie Velthuis. De kleinschalige fair met winterse (streek)producten is grotendeels binnen. Stichting Bangalore is dit jaar het goede doel, ze ondersteunt nonnen in Bangalore-India en het opzetten van kindercrèches. Bezoekers zijn zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur welkom. Toegang is gratis.

Music Express
OOTMARSUM - In het cenrtum van Ootmarsum is zaterdagavond muziekevenement Music Express. In zes horecagelegenheden staan podia opgesteld voor liveoptredens. Bezoekers kunnen zich laten vervoeren van het ene podium naar het andere met ‘de trein’ van café-restaurant De Molenberg. Vanaf 20.30 uur is er in de deelnemende horecagelegenheden live muziek te horen en de entree is gratis.

Volgelshow (26-11 en 27-11)
OLDENZAAL - Meer dan 500 gekleurde vogels zijn dit weekeinde te bekijken bij café De Boom aan de Bentheimerstraat in Oldenzaal. Zaterdag zijn bezoekers welkom van 10.00 tot 18.00 uur. Er bestaat die dag mogelijkheid om zangvogels te beluisteren, van 10.00 tot 11.00 uur.

Zondag zijn de vogels te bekijken van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn ook diverse ruime natuurkooien en een volière te zien waarin cultuurvogels in hun natuurlijke omgeving worden tentoongesteld. Er is een grote verkoopklasse aanwezig.

Zondag 27 november

Pepernoten bakken
MANDER - Kinderen kunnen zondag pepernoten bakken bij Watermolen Frans in Mander. Ze leren van de molenaar hoe graan wordt gemalen en waar het deeg van gemaakt wordt. De pepernoten worden gebakken in een eeuwenoude oven van de watermolen. De kindermiddag is zondag van 12.00 tot 16.00 uur en kost 2,50 euro. Aanmelden niet nodig.

Kerktoren beklimmen
OLDENZAAL - Onder leiding van een VVV gids kunnen deelnemers zondag tussen 14.00 en 16.00 uur de St. Plechelmusbasiliek beklimmen. Het gaat in dit geval om een verkorte torenbeklimming. Toegang vanaf 8 jaar. Kaarten zijn zondag verkrijgbaar onderin de toren van de kerk. Entree 3 euro inclusief drankje bij Vindom Winebar.

Shoppen op zondag
OLDENZAAL - In het centrum van Oldenzaal zijn zondag de winkels open. Dat geldt voor de tijden van 12.00 tot 17.00 uur. Sinterklaas loopt ook door het centrum.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (25%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (75%)
4 stemmen