Volledig scherm
© Toma Tudor

Weekendagenda Oldenzaal, Dinkelland en Losser

Een overzicht van weekendactiviteiten en sinterklaas intochten in Oldenzaal, Dinkelland en Losser.

Vrijdag 11 november

Lichtjes door Zuid-Berghuizen
OLDENZAAL – Traditiegetrouw wordt met Sint Maarten een lampionoptocht door de wijk Zuid-Berghuizen gehouden. De optocht vertrekt om vrijdagavond om 19.00 uur vanaf winkelcentrum Zuid-Berghuizen. De stoet gaat vanaf het plein, via de Burgemeester Wallerstraat, de Stakenkamplaan, Leeuwerikstraat, Stakenbeekpad en Helmichstraat naar het park. Iedereen mag meelopen.

Eén avond, twee voorstellingen
OLDENZAAL – Het initiatief ‘Aan de Bak!’ van Stadstheater De Bond biedt ruimte aan twee voorstellingen op één avond. Vrijdagavond is het de beurt aan Anne Neuteboom en K& M. Anne. Neuteboom won in 2015 de jury- en de publieksprijs van cabaretfestival Cameretten en toert nu met haar voorstelling ‘Weg’ door Nederland. De Rotterdamse zangeressen Ka 7 Mo zingen en zeggen in Grote Muil, Dikke Lip precies wat ze denken. ‘Aan de Bak!’ begint om 20.15 uur. Toegang kost 16,50 euro, inclusief drankje. Meer informatie: http://www.stadstheaterdebond.nl

Kennismaken met kinesiologie
LOSSER – In de Losserse bibliotheek kunnen belangstellenden vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kennismaken met de bewegingsleer kinesiologie. Tijdens de workshop krijgen deelnemers onder meer tips om fris aan de dag te beginnen, leren zij wat voeding doet en hoe om te gaan met stress. Deelname is gratis. Opgeven kan bij Anouk Maas-Krens via sento@anoukkrens.nl of 06 207 55 742.

Kleindieren bekijken (11-11, 12-11 en 13-11)
TILLIGTE - Kleindierenvereniging N.O.T. houdt dit weekend de clubtentoonstelling. Op de show bij café Haamberg zijn onder meer diverse hoenders, sierduiven, konijnen, cavia’s en watervogels te zien. Zo’n 200 dieren worden door de keurmeester bekeken. De openingstijden zijn vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 12 november

Supermaan-avond bij Cosmos
LATTROP – De Cosmos sterrenwacht in Lattrop houdt zaterdagavond weer een kindersterrenkijkavond. In het programma is speciale aandacht voor de maan, die op 14 november verandert in de grootste en helderste van de eeuw, tot nu toe. Pas in 2029 zal hij in dezelfde omvang te bezichtigen zijn. Tijdens een lezing horen de jonge bezoekers alles over deze supermaan. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: http://www.cosmossterrenwacht.nl.

Bedevaart in Stadstheater
OLDENZAAL – Voorstelling ‘De vader, de zoon en het heilige feest’ is zaterdag om 20.15 bij Stadstheater de Bond. De uit Zutphen afkomstige Sadettin Kirmiziyüz trok in 2010 samen met zijn vader naar Mekka, om een traditie voort te zetten. Tijdens de voorstelling vertelt hij over de bijzondere bedevaart, maar ook over geloven en niet geloven, Abraham, Isaak, Mohammed, God en Allah. Toegang is 18 euro. De voorstelling is onderdeel van de reeks ‘Pareltjes’ in het Stadstheater. Meer informatie: http://www.stadstheaterdebond.nl

Viering in teken van Sint Maarten
LOSSER – De Thomasviering in de Martinuskerk in Losser staat zaterdagavond in teken van Sint Maarten, een dag na zijn officiële naamdag. De viering begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De viering is voor de laatste keer in de Martinuskerk. Pastor Frank de Heus gaat samen met zijn parochianen voor. Tijdens de zogenoemde ‘Heilige chaos’ kunnen aanwezigen deelnemen aan diverse workshops. Vanzelfsprekend wordt er een rondje gelopen door de kerk en wellicht buitenom. Deelnemers mogen hun eigen lampion meenemen.

Leedkesfestival om carnavalskraker
OLDENZAAL - Tijdens het Leedkesfestival in Dans- en Partycentrum Rouwhorst wordt het carnavalslied van het komende seizoen gekozen. Ook wordt er afscheid genomen van de Stadsprins en zijn sik. De avond begint om 21.00 uur. Toegang is gratis

Kleindieren tentoongesteld (12-11 en 13-11)
OLDENZAAL – In de hal van Het Duivencentrum aan de Molenkampstraat 30 in Oldenzaal wordt zaterdag en zondag de jaarlijkse tentoonstelling van kleindierensportvereniging Nut & Sport gehouden. Er is zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur vooral een grote diversiteit aan dwerghoenders te zien, waaronder Araucana’s, Brahma’s, Cochin en Antwerpse baardkrielen. Verder worden er siervogels, duiven en watervogels tentoongesteld. Toegang is gratis. Voor leden van de vereniging is er vrijdagavond een feestelijke opening.

Zondag 13 november

‘Klokkenluider’ op de planken
OLDENZAAL – Bij Stadstheater De Bond is zondagmiddag familiemusical ‘De Klokkenluider’ van de Notre Dame. In het bekende verhaal van Victor Hugo leidt de verlegen Quasimodo in ‘zijn’ Notre Dame een rustig leventje, totdat hij de beeldschone zigeunerin Esmeralda ontmoet. De voorstelling begint om 14.30 uur en is bedoeld voor iedereen vanaf 6 jaar. Toegang kost 12 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Meer informatie: http://www.stadstheaterdebond.nl

Sinterklaasintochten

Zaterdag 12 november

OLDENZAAL - In Oldenzaal komt sinterklaas op zaterdag. Om 14.30 uur vertrekt hij vanaf Molkenboer naar de Ganzenmarkt waar hij om 15.00 uur wordt verwelkomd door burgemeester Schouten.

OOTMARSUM - In Ootmarsum komt de sint ook op zaterdag. Hij vertrekt om 14.15 uur vanaf de Kuiperberg en wordt een kwartier later op het kerkplein verwacht.

DEURNINGEN - Zaterdag is ook Deurningen aan de beurt. De intocht begint om 14.30 uur bij de put en gaat via het plein naar ‘t Spölhoes.

Zondag 13 november

DENEKAMP - Zondag komt de sint in Denekamp. Om 12.00 uur komt hij aan op het Nicolaasplein. Ineke Bakker heet hem welkom op het bordes van het gemeentehuis.

WEERSELO - Ook in Weerselo komt de goedheiligman zondag aan. Om 14.30 uur begint de intocht aan de Grote Maat en eindigt bij Café Van Olffen met een grote instuif.

ROSSUM - In Rossum komt de sint op zondag om 14.00 uur aan bij de Kroezeboom. Vandaar gaat hij naar Hutten waar hij verwelkomd wordt door pastoor Zeinstra.

TILLIGTE - De sint vertrekt zondag in Tilligte om 14.00 uur vanaf het MFA-gebouw. Na een rondje komt de intocht aan bij Kakelbont.

LOSSER - Met ruim zestig pieten, waaronder acrobaatpieten, fietspieten en pieten die van de kerktoren abseilen, doet Sint Nicolaas zondag Losser aan. Hij wordt om 13.15 uur op het Martinusplein verwacht. Hierna rijdt de sint in een cabrio naar Grand Café Smit (14.30 uur) en Café ‘t Raedthuys (15.30 uur) voor een receptie.

SAASVELD - Ook Saasveld is zondag aan de beurt. Om 14.00 uur wordt sint op het Kerkplein verwacht. Na een ronde door het dorp is bij Dancing Bruins de gelegenheid om hem nog eens te zien.

OVERDINKEL - In Overdinkel komt de sint zondag om 14.45 uur in een koets aan in de Pastoor van Laakstraat. Om 16.15 arriveert de sint in het clubhuis van Concordia voor het pepernotenconcert.

Oldenzaal e.o.