Volledig scherm

Weer fleur rond rotte kies Oldenzaal

OLDENZAAL - Ondernemers Ootmarsumsestraat richten blik op zaken die nog wel mooi zijn


Het pand van de voormalige rijwielhandel Westenbroek mag dan een rotte kies zijn. Dat wil niet zeggen dat de Ootmarsumsestraat niets te bieden heeft. Een ludieke reminder kan echter geen kwaad. Een fleurige sticker doet wonderen.

De boodschap spreekt boekdelen en is bedoeld voor iedereen die regelmatig langs het verwaarloosde pand op de hoek van de Ootmarsumsestraat en Haverstraat komt: ‘Hier komt: Geen idee, maar hier tegenover op nummer 31 verkopen ze hele mooie bloemen!!

Gré Becker bevestigt dat de actie een initiatief is van haar man Rob Kerkhof, eigenaar van De Bloemenhoek. Zestien jaar is deze bloemenwinkel nu gevestigd aan de Ootmarsumsestraat. In die tijd is er veel veranderd. „Vroeger was dit een hele levendige straat. Twee bakkers hadden we hier toen nog, maar ook een kapper, drogisterij, rijwielhandel en woonwinkel. Gelukkig is Honkie Tonkie teruggekomen, maar het is wel minder geworden”, constateert Becker.

Vooral het vervallen pand Westenbroek is Becker en Kerkhof een doorn in het oog. „Het pand is zwaar verpauperd, wordt niet onderhouden, zwervers slapen er en je krijgt ongedierte. Dit soort panden doet onze straat beslist geen goed; het zijn de rotte kiezen van de stad. En dan ook nog op een aanlooproute naar de stad. Als ondernemers doen wij ons best. Er zitten hier ook genoeg ondernemers die er graag iets van willen maken. Maar je moet het wel met zijn allen doen.”

Oldenzaal e.o.