Weer incident met goederentrein in Oldenzaal: inspectie zet trein stil

VideoOLDENZAAL - Op het treinstation bij Oldenzaal is een goederentrein staande gehouden door de Inspecteur Gevaarlijke Stoffen. Het is het derde incident met een goederentrein bij Oldenzaal in een paar maanden tijd.

Volledig scherm
De inspectie heeft woensdag een goederentrein geblokkeerd, omdat de vervoerder vuilniszakken over vervuilende afsluiters heeft geplaatst © Inspecteur Gevaarlijke Stoffen

De inspectie heeft deze woensdag een goederentrein geblokkeerd, omdat de vervoerder vuilniszakken over vervuilende afsluiters heeft geplaatst. ‘Dit is niet toegestaan’, benadrukt de Inspecteur Gevaarlijke Stoffen. De vervoerder heeft een waarschuwing gekregen.

De trein is nu geblokkeerd voor verder vervoer naar Duitsland en dient eerst schoon te worden gemaakt op een locatie nabij. De inspectie meldt niet wat de goederentrein vervoert.

Derde keer

Al twee keer eerder de afgelopen maanden was het raak met goederentreinen in Oldenzaal die in overtreding waren. In juli werden in een wagon gevaarlijke stoffen aangetroffen, terwijl de wagon volgens de papieren leeg had moeten zijn. En in september was het wederom raak: ook toen vervoerde een trein gevaarlijke stoffen, terwijl dat volgens de informatievoorziening niet zo was.

De burgemeester van Oldenzaal vroeg daarop om opheldering van ProRail en de inspectie.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2419 stemmen