Volledig scherm
Nu de raad akkoord is met het opknappen van de Vijfhoek gaat de gemeente alle wegen in dit winkelcentrum aan de openbaarheid onttrekken. © Frans Nikkels

Wegonttrekking in Oldenzaals winkelcentrum de Vijfhoek

OLDENZAAL - Nu het licht op groen is gezet voor het revitaliseren van de Vijfhoek gaat de gemeente de wegen in dit winkelcentrum aan de openbaarheid onttrekken. Een maatregel die niet alleen geldt voor de passage Deurningerstraat. Ook de overige passages in de Vijfhoek en het daarboven gelegen parkeerdek zullen straks geen openbare weg meer zijn.

De regels van de Wegenverkeerswet en enkele verordeningen zijn niet meer van toepassing als de onttrekking definitief is. Het parkeerdek is dan alleen nog toegankelijk voor bewoners van de woningen boven de Vijfhoek en niet meer voor bezoekers van het winkelcentrum. Als de wegontrekking een feit is, merkt de bezoeker van de Vijfhoek daar niets van. Met deze maatregel wordt de situatie in de Vijfhoek in overeenstemming gebracht met de situatie in De Driehoek.
Tot en met 16 augustus kunnen zienswijzes worden ingediend. Eventuele bezwaren worden meegenomen in het definitieve besluit.

Oldenzaal e.o.