Volledig scherm
De proef met het werken op afspraak bij de publieksbalies in het gemeentehuis van Oldenzaal bevalt zo goed, dat deze voorlopig wordt voortgezet. © Riet Vos

Werken op afspraak bij publieksbalies in Oldenzaal slaat aan

OLDENZAAL De proef met het werken op afspraak bij de publieksbalies in het gemeentehuis van Oldenzaal bevalt zo goed, dat deze wordt voortgezet. De wachttijden zijn de afgelopen maanden sterk verkort en de dienstverlening aan de inwoners van Oldenzaal is daarmee verbeterd.

Sinds 1 april dit jaar is de vrije inloop bij de publieksbalies in Oldenzaal teruggebracht tot alleen nog de dinsdag- en donderdagmorgen. In het begin leverde dat best veel onduidelijkheid en de nodige vragen op. Na een gewenningsperiode is er nu sprake van een situatie dat de drukte is gereguleerd zich meer heeft verspreid over de gehele week. De piek op de maandagavond die er altijd was, kan nu worden vermeden. Omdat het de komende maanden erg druk wordt aan de publieksbalies (in december lopen ruim 1700 identiteitsbewijzen af) is besloten de huidige werkwijze te continueren.

Tijden
De bewoners die gebruik willen blijven maken van de populaire maandagavond lopen kans dat ze achter het net vissen. Om dat te voorkomen, worden deze inwoners op diverse manieren op de hoogte gebracht van de openingstijden en de inloop- en afspraaktijden.

Oldenzaal e.o.