Volledig scherm
Uit een studie die architect Pi de Bruijn al in 2012 zou hebben uitgevoerd in opdracht van Unibail-Rodamco zou blijken, dat het winkelcentrum beter af is zonder de ingang aan de Deurningerstraat. © Lars Smook

WG bekent opnieuw geen kleur in dossier Vijfhoek

OLDENZAAL - Weinig nieuwe standpunten maandagavond in het politieke debat over de toekomst van de Vijfhoek. Eén ding lijkt echter wel duidelijk: voor de volledige sloop en herontwikkeling van het winkelcentrum, waar de Stichting Stadshart Oldenzaal op aandringt, is geen enkel draagvlak.Financieel niet haalbaar, oordeelde Maaike Rödel namens het CDA.

Opmerkelijk was maandagavond ook dat de fractie van WG, zoals al vaker in dit hoofdpijndossier gebeurde, opnieuw haar kaarten voor de borst hield. Waar de overige fracties duidelijk hun voorkeur uitspraken, bekent WG pas op 27 juni kleur. Een opstelling die de grootste fractie niet in dank wordt afgenomen door de ondernemers uit de Deurningerstraat, Steenstraat en Grootestraat. Als woordvoerder van deze aanloopstraten had Eric de Vries WG expliciet uitgedaagd kleur te bekennen: „Stop met verstoppertje spelen, recht de rug en sluit je aan bij de partijen die het goed voor hebben met alle Oldenzaalse ondernemers.”

Hoewel ook andere fracties wilden weten welke variant uiteindelijk de steun van WG krijgt, gaf Jan Bekke geen krimp. Wel liet hij weten dat zijn partij de afgelopen weken opnieuw met veel partijen aan tafel heeft gezeten. In een gesprek met Unibail-Rodamco, de voornaamste eigenaar van het winkelcentrum, was ook de naam van Pi de Bruijn gevallen. De architect die verantwoordelijk is voor het Masterplan Binnenstad. In opdracht van Unibail zou De Bruijn al in 2012 een studie hebben uitgevoerd naar de revitalisering van de Vijfhoek. In dat onderzoek zou al zijn aangegeven dat het winkelcentrum met nog maar drie ingangen toekon. De entree aan de zijde van de Deurningerstraat, waar zich nu het politieke en publieke debat op toespitst, is in die studie ook geschrapt.

Oldenzaal e.o.