Volledig scherm
Het winkelcentrum op De Thij is een van de plekken waar volgens de fractie van WG steeds vaker sprake is van overlast veroorzaakt door hangjongeren. © Emiel Muijderman

WG in actie tegen overlast van Oldenzaalse hangjongeren

OLDENZAAL - Groepen hangjongeren veroorzaken steeds vaker overlast bij scholen en winkelcentra, met name in de wijken Zuid-Berghuizen en De Thij. Reden voor de fractie van WG om hiervoor de aandacht te vragen van het college. Concreet wordt voorgesteld om het straathoekwerk tijdelijk te intensiveren.

Het probleem hangjongeren speelt niet alleen in Zuid-Berghuizen en De Thij. Ook uit anderen delen van de stad hebben WG vergelijkbare signalen bereikt. „Het is een hele tijd rustig geweest”, vertelt fractievoorzitter Jan Lempsink. „Maar het komt weer terug. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kunnen we dit beter op tijd aanpakken. In het verleden hebben we daar ook goede resultaten mee behaald.”

Impuls
Bij deze kwestie is volgens Lempsink een belangrijke rol weggelegd voor Impuls. Wil deze organisatie, samen met gemeente en politie, het probleem succesvol kunnen aanpakken, moet ze wel voldoende uren beschikbaar hebben voor het jongerenwerk. Ook wil de fractie weten hoe het college deze problematiek denkt aan te pakken.

Oldenzaal e.o.