Volledig scherm
© anp

WG-vragen over toename vervoer gevaarlijke stoffen door Oldenzaal

OLDENZAAL - De fractie van WG maakt zich zorgen over de forse stijging van het aantal treinen met gevaarlijke stoffen dat dagelijks door Oldenzaal rijdt. In een brief aan het college van B en W worden vragen gesteld over de veiligheid, trillingen van het spoorvervoer en de geluidsoverlast.

De provincies Overijssel en Gelderland hebben samen een boze brief naar Den Haag gestuurd. Zij zijn vooral verontwaardigd over het feit dat er aanzienlijk meer treinen met gevaarlijke stoffen door de oostelijke provincies rijden dan was afgesproken: in negen maanden tijd 1.900 wagons in plaats van tien. Hoewel het vervoer per spoor onder de verantwoordelijkheid valt van ministerie en provincie is de gemeente volgens WG-raadslid Mike Oude Remmerink (mede)verantwoordelijk ‘voor de veiligheid en het woongenot van onze inwoners’.

Standpunt
Reden voor WG om bij het college aan de bel te trekken. Is het aantal wagons met gevaarlijke stoffen ook in Oldenzaal fors toegenomen en wat is het standpunt van het college daarin? Vragen heeft WG ook over de trillingen die worden veroorzaakt door het treinverkeer. „Bewoners geven aan dat de intensiteit van deze trillingen soms angstaanjagend kan zijn.” Welke contacten heeft de gemeente hierover met de bewoners aan het spoor?

Oldenzaal e.o.