Volledig scherm
De dweilpas ligt onder vuur in Oldenzaal © Carlo ter Ellen DTCT

WG wil opheldering over organisatie dweilpassen in Oldenzaal

OLDENZAAL - De Werknemers Groepering (WG), de grootste politieke partij van Oldenzaal, wil opheldering over de organisatie achter de dweilpassen voor het carnaval in de stad. Aanleiding is een artikel in deze krant waarin de organisatie achter de dweilpas weigert openheid van zaken te geven over de verkoop van de polsbandjes.

Stichting Oldenzaal Carnavals Stapstad (SOCS), die de dweilpassen in de vorm van een polsbandje uitgeeft, wil ook niet reageren op de onvrede die onder meerdere ondernemers leeft over de dweilpas. Meerdere horeca-uitbaters in Oldenzaal vinden de dweilpas ‘niet meer van deze tijd’, maar SOCS noemt dat ‘speculeren’.

Rol van de politiek

WG meldt dat zij de kwestie in de eigen fractie gaat bespreken. „Hiernaast willen wij dit ook met de andere fracties aan de orde stellen”, zegt Murat Yildirim, fractievoorzitter van WG. „We willen met elkaar de vraag stellen of wij als politiek hierin iets kunnen en zouden moeten betekenen, en wat de rol van de gemeente hierin zou moeten zijn.”

Ook WG heeft gemerkt dat het artikel veel reacties heeft losgemaakt in de stad. „Immers carnaval is Oldenzaal en Oldenzaal is carnaval”, aldus Yildirim.

Oldenzaal e.o.