Volledig scherm
PREMIUM
Bert Holst © Carlo ter Ellen DTCT

Wim Gaalman

COLUMNEen journalistiek jaar in Noordoost-Twente heeft zo z’n ijkpunten. Carnaval natuurlijk, de paasgebruiken, de zomerfestivals en in het najaar de onvermijdelijke kerstactiviteiten. Onderwerpen die elk jaar terug komen en waaraan we standaard elk jaar aandacht besteden.

In de lijst vaste items heeft zich de laatste jaren nog een fenomeen gesetteld. En dat fenomeen is Oldenzaler Wim Gaalman. Er gaat tegenwoordig geen jaar voorbij of de voormalige notaris is betrokken bij een of andere actie in de regio. De strijd voor behoud van het ziekenhuis van Oldenzaal en nog eerder de hulpactie voor het door de tsunami getroffen Sri Lanka. Maar ook nu nog kan hij het niet laten. De strijd tegen de rondweg Weerselo, de perikelen van de katholieke kerk in Oldenzaal en nu het verzet tegen de sluiting van de spoedpost van huisartsen in Oldenzaal; Gaalman gaat met plezier op de barricaden.

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1277 stemmen