Volledig scherm
© Fotomeulenhof

Windmolenpark op grens De Lutte en Bad Bentheim in de wachtkamer

DE LUTTE/BAD BENTHEIM - De plannen voor een Euregionaal windmolenpark op de grens van De Lutte en Bad Bentheim zijn in de wachtstand gezet. 

Directeur Martin Hofschroër van Energieversorgung Bad Bentheim heeft dit meegedeeld in de Grafschafter Nachrichten. De gemeenten Losser en Bad Bentheim zien brood in een grensoverschrijdend windmolenpark van zo'n 23 hectare in de buurt van de Zandhuizerweg in De Lutte. Omwonenden zijn hier fel tegen gekant. De provincie Overijssel heeft een streep gezet door de komst van windmolens in Noordoost-Twente, omdat het beschermd natuurgebied is.

Gebrek aan politieke bereidheid

De initiatiefnemers wachten daarom met het nemen van nieuwe stappen totdat de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland van maart dit jaar gehouden zijn. Hofschroër zei dat eerst politieke bereidheid nodig is aan deze kant van de grens. Hij liet ook doorschemeren dat Stadt en Energieversorgung Bad Bentheim vooralsnog niet de rol van aanjagers zullen vervullen in relatie tot een nieuw windmolenpark. De Duitse partners laten de Nederlanders voor gaan, aldus Hofschröer. 

Tegelijkertijd onderstreepte hij de meerwaarde van een gezamenlijk geëxploiteerd park. Volgens hem kunnen de windraderen zo geplaatst worden dat installaties op zowel Duits als Nederlands grondgebied voldoende wind kunnen afnemen.

Oldenzaal e.o.