Volledig scherm
PREMIUM
In dit leegstaande pand bij de onderdoorgang naar De Driehoek vanaf de Groote Markt vestigt Goldy Store zich. © Stephan Scheper

Winkels wisselen elkaar af rondom de Plechelmus in Oldenzaal

OLDENZAAL - Ondernemers die stoppen, verhuizen of helemaal nieuw beginnen in de Oldenzaalse binnenstad. Er is veel reuring in de winkelstraten rondom de Plechelmusbasiliek.  

Quote

We willen graag wat anders. Deze ruimte is voor ons namelijk veel te groot

Jeroen van der Meer en Silvia Roelofs, Eigenaren Het Marktplein

Toen ze op 1 december 2016 de deuren opende van Het Bloemenrijk sprak Mardy Maathuis nog de hoop uit dat haar zaak de Deurningerstraat iets van zijn oude glorie kon teruggeven. De bloemenzaak ontpopte zich inderdaad als een aanwinst van deze aanloopstraat. Toch zag de onderneemster zich eerder deze maand gedwongen om haar zaak te sluiten. Ze ontkent niet dat de problemen in de Deurningerstraat (veel leegstand en winkels die worden getransformeerd tot woningen) daar mede debet aan zijn. „De straat loopt helaas heel erg terug. In het weekend loopt hier veel publiek, maar doordeweeks is het redelijk uitgestorven. Ik vond het ook erg lastig om altijd alleen te werken. Het contact met collega’s, dat miste ik.” Maathuis heeft een nieuwe baan gevonden bij een bloemenwinkel in Zwolle. „Mét collega’s en daar ben ik heel erg blij mee.

Oldenzaal e.o.