Volledig scherm
Eggy Voorneman is een van de vrijwillige wooncoaches van de Stichting Duurzaam (t)huis Twente. © Annina Romita

Wooncoach pleit voor duurzaamheidswinkel in centrum Oldenzaal

OLDENZAAL - Eggy Voorneman, nog maar net begonnen als wooncoach bij de Stichting Duurzaam (t)huis Twente, heeft bij de gemeente een projectplan ingediend voor een duurzaamheidswinkel in de Oldenzaalse binnenstad. „Een laagdrempelige inloopwinkel waar Oldenzalers terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van duurzaamheid.”

Het enthousiasme bij Voorneman is groot: „Ik denk echt dat dit de toekomst gaat worden.” De wooncoach is ook actief als projectcoördinator voor het natuur- en milieu-educatief centrum De Höfte. „Daar willen we in de breedte graag laten zien wat er allemaal op dit gebied kan. De Höfte moet de duurzaamheidsetalage van Oldenzaal worden. Heb je vragen, ga dan bij De Höfte kijken!”
Voorneman is een van de vier vrijwillige wooncoaches, die sindskort in Oldenzaal actief zijn voor Duurzaam (t)huis Twente. Ze geven niet alleen gratis advies over energiebesparing en -opwekking, maar ook over wooncomfort en veiligheid. De nieuwbakken wooncoach betreurt het dat veel mensen niet echt warm lopen voor duurzaamheid. „Ze zijn er niet mee bezig. Met Duurzaam (t)huis Twente proberen we die mensen wel te bereiken. Op dit gebied zijn er zoveel initiatieven dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien. Gedragsverandering is enorm belangrijk.”

Oldenzaal e.o.