Maarten Olde Scholtenhuis, coördinator Natuurbeheer bij Natuurmonumenten, in natuurgebied Hakenberg bij een van de percelen grasland die worden omgezet naar (graan)akkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Olde Scholtenhuis, coördinator Natuurbeheer bij Natuurmonumenten, in natuurgebied Hakenberg bij een van de percelen grasland die worden omgezet naar (graan)akkers. © Reinier van Willigen

‘Zaaibeleid’ en betere waterhuishouding: dit gaat er gebeuren met natuurgebieden in Losser en Oldenzaal

LOSSER/OLDENZAAL - Natuurmonumenten gaat de komende tijd aan het werk in verschillende natuurgebieden in Noordoost-Twente. De klus spitst zich toe op een betere waterhuishouding, grotere variatie aan planten en dieren en het veiligstellen van het karakteristieke landschap.

  1. Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren
    kaart

    Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren

    OLDENZAAL - Er zijn dit jaar in Nederland tot nu toe een stuk meer baby's geboren dan in 2020, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste negen maanden van het jaar werden er vijf procent meer geboortes genoteerd dan een jaar eerder. In Twente is de grootste babyboom te zien in Oldenzaal. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 20 procent meer kinderen geboren dan in 2020.

Oldenzaal e.o.