Zes gemeente zetten, elk voor 45 mille, vrijwilligersactiviteiten op voor de jeugd, tegen verveling. Silke Rikkerink, Romee Stappenbeld en Gert Tijhuis zijn betrokken bij de noaberteams. Eén van de activiteiten is een voetbaltoernooi om de Coronacup.
Volledig scherm
PREMIUM
Zes gemeente zetten, elk voor 45 mille, vrijwilligersactiviteiten op voor de jeugd, tegen verveling. Silke Rikkerink, Romee Stappenbeld en Gert Tijhuis zijn betrokken bij de noaberteams. Eén van de activiteiten is een voetbaltoernooi om de Coronacup. © Robin Hilberink

Zakcentje of bijbaan? Met zo’n ‘corona-salaris’ is Twentse jeugd wel goed bezig

OLDENZAAL - Zes Twentse gemeenten gaan met iets nieuws de jeugd ondersteunen in coronatijd. Jongeren verdienen een zakcentje met vrijwilligersactiviteiten. Ze bedenken iets zinvols en voeren het uit.

  1. Slechts 6 (van de 130) boeren in Overijssel verkochten bedrijf: ‘Ze wachten op dat ‘woest aantrekkelijke’ bod’
    PREMIUM

    Slechts 6 (van de 130) boeren in Overijssel verkochten bedrijf: ‘Ze wachten op dat ‘woest aantrekke­lij­ke’ bod’

    ZWOLLE/ENSCHEDE - Overijsselse boeren die bereid zijn zich te laten uitkopen door de overheid, wachten daar vooralsnog mee. In twee jaar tijd kwam het tot ‘slechts’ zes overeenkomsten. Volgens de provincie en LTO is dat deels te wijten aan stikstofminister Van der Wal. Nadat zij begon over een ‘woest aantrekkelijke’ regeling, trokken boeren de keutel in.