Zeer grote brand bij Kroeze Interieur in Oldenzaal: ‘Dit is een ramp’

VIDEO/UPDATEOLDENZAAL - In het pand van Kroeze Interieur aan de Lübeckstraat op het industrieterrein is even na middernacht brand uitgebroken. 

De brandweer schaalde snel op naar zeer grote brand, nadat zij meerdere meldingen had gekregen. Zij rukte vervolgens met vier bluswagens en twee hoogwerkers uit om de brand, waarbij de vlammen enige tijd uit het dak sloegen, te bestrijden. 

De brandweer maakt daarbij gebruik van een watertransport, waarbij water uit de nabije omgeving werd gehaald. Omstreeks 02.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Zij slaagde er in de brand te beperken tot een deel van de productiehal. 

Ramp

Meetploegen bekeken in welke richting de rook zich begaf en verrichtte metingen. Ook vloog er een drone boven het pand om de brandhaard beter in beeld te krijgen. 

Burgemeester Patrick Welman was ter plaatse om ook de eigenaar van het bedrijf een hart onder de riem te steken. De familie zag met lede ogen aan hoe het vuur hun levenswerk verwoestte. „Dit is één grote ramp. Voor ons, voor het personeel en de leveranciers”, zegt Ursula Kroeze zwaar geëmotioneerd. „Veel meer kan ik er niet over zeggen.”

Volledig scherm
De brandweer probeert de zeer grote brand onder controle te krijgen © Anne Loohuis
 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen