Volledig scherm
De ondernemers en vastgoedeigenaren van de Deurningerstraat hebben net als de Stichting Stadshart bezwaar gemaakt tegen de afsluiting van de passage Deurningerstraat. © Lars Smook

Zeker drie bezwaren tegen afsluiten passage in Oldenzaal

OLDENZAAL - Minimaal drie zienswijzes zijn bij de gemeente Oldenzaal ingediend tegen het voornemen om de passage Deurningerstraat van winkelcentrum de Vijfhoek aan de openbaarheid te onttrekken. De bezwaren zijn onder meer afkomstig van de Stichting Stadshart Oldenzaal en een groep van 23 ondernemers en vastgoedeigenaren uit de Deurningerstraat.

Met deze zienswijzes wordt de strijd rondom de revitalisatie van het winkelcentrum In den Vijfhoek hervat. „Het is heel eenvoudig: wij worden gewoon onevenredig benadeeld door dit besluit”, stelt vastgoedeigenaar Eric de Vries namens de bezwaarmakers uit de aanloopstraat. „De passage is een levensader voor de Deurningerstraat. Uit tellingen van Locatus, toch een onafhankelijk bureau, blijkt dat eenderde van de bezoekers via de passage in onze straat komt. Als je die passage afsnijdt, ga je passanten missen. Minder passanten is slecht voor de omzet en voor de waarde van het vastgoed.”

Stadshart
Ook de Stichting Stadshart Oldenzaal heeft zich op de valreep met een zienswijze gemeld. Zoals eerder gemeld, pleit deze stichting voor een (gefaseerde) afbraak van de totale Vijfhoek. Het bezwaar van Stadshart richt zich tegen het voornemen om de passages en het parkeerdek aan de openbaarheid te onttrekken. Volgens de stichting belemmert het huidige revitalisatieplan een duurzaame inrichting van de Oldenzaalse binnenstad. Reden voor Stadshart nog eens te pleiten voor een onafhankelijk onderzoek. Duidelijk moet worden wat sloop van de Vijfhoek gaat kosten en wat de wederopbouw kan opleveren.

Termijn
De termijn waarbinnen bezwaar kon worden gemaakt, liep gisteren af. Mochten er vandaag of morgen nog zienswijzes binnenkomen die wel op 16 augustus zijn gedateerd, dan worden deze wel in behandeling genomen.

Oldenzaal e.o.