Volledig scherm
© Google Streetview

Zes appartementen in voormalige supermarkt Sanders in Oldenzaal

OLDENZAAL - Er komen zes koopappartementen in het oude pand van de supermarkt Sanders aan de Nieuwstraat. Ontwikkelaar Nova Satus wil dit project mogelijk maken en de gemeente Oldenzaal is bereid daar medewerking aan te verlenen.

Zo’n vijf jaar staan de winkelruimte aan de Nieuwstraat en de magazijnruimte aan de Hengelosestraat nu leeg. De lokale ontwikkelaar en investeerder Nova Satus heeft het L-vormige complex gekocht met de bedoeling er een woningbouwplan te realiseren: drie appartementen aan de Hengelosesestraat en drie aan de zijde van de Nieuwstraat. Een aanpassing van het bestemmingsplan (detailhandel) is daarvoor noodzakelijk.

Minder detailhandel

Omdat het pand al geruime tijd leeg staat en het plan past binnen het woonprogramma én het detailhandelsbeleid (minder detailhandel buiten het kernwinkelgebied) is het college daar wel toe genegen. Door de bestemming te wijzigen in wonen, levert Oldenzaal 625 vierkante meter aan winkelruimte in.

Bijkomend voordeel is dat met de nieuwe bestemming een eind wordt gemaakt aan de onwenselijke bevoorradingssituatie op de Hengelosestraat. Ten tijde van de supermarkt stond de trailer bij het magazijn op de rijbaan.

Grootte

Via de eigen toegangsweg aan de Hengelosestraat worden op het achterterrein zes parkeerplaatsen aangelegd. De grootte van de appartementen wisselt per woonlaag: op de begane grond circa 100 vierkante meter, op de eerste verdieping 85 vierkante meter en in de kaplaag zo’n 65 vierkante meter. Nova Satus moet nog wel aan de slag met de beeldkwaliteit.

Oldenzaal e.o.

Poll

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

  • Absoluut, nog meer treinverkeer dwars door Oldenzaal is onacceptabel (27%)
  • Boerskotten en arboretum opofferen is onaanvaardbaar, dan maar door de stad (23%)
  • Een verdiepte aanleg zoals in Nijverdal is gerealiseerd, is een prima alternatief (50%)
1415 stemmen