Andras Koops en Laura van der Galiën pakken zilver op het NK in Almere.
Volledig scherm
Andras Koops en Laura van der Galiën pakken zilver op het NK in Almere. © Rob Ronda

Zilver op NK voor danspaar Koops en Van der Galiën uit Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse danspaar Andras Koops en Laura van der Galiën heeft op het Nederlands Kampioenschap Latin American Dancing  zilver veroverd. In het Topsportcentrum in Almere kwamen ze uit op het hoogste niveau (hoofdklasse).

Ze hadden vooraf hun zinnen gezet op goud. Uiteindelijk moesten Andras Koops en Laura van der Galiën zondag 26 mei genoegen nemen met een verdienstelijke tweede plek in de hoofdklasse en de daarbij behorende zilveren medaille. Het beste resultaat van het danspaar in hun gezamenlijke carrière op een NK. De dansen (samba, cha cha, rumba, paso Doble en jive) werden door een achtkoppige internationale jury beoordeeld. In de jury waren Zuid-Afrika, Italië, Rusland, Polen, Luxemburg, Zwitserland en België vertegenwoordigd.

Intensief

Het danspaar doorliep in de aanloop naar het toernooi een zeer intensief trainingsprogramma van gemiddeld twintig uur training per week. In februari werd begonnen met een trainingsschema dat  volledig was gericht op het kampioenschap. Dit werd gedaan onder begeleiding van hun team van internationale trainers. Koops vertelt dat weliswaar zilver werd gewonnen, maar gevoelsmatig goud verloren ging: „Als je er zo dichtbij zit dan wil je als topsporter het hoogste podium bestijgen. We zijn niet vaak tevreden met het dansen van ons, maar we hebben dit keer echt een goed toernooi gedanst zonder dat we iets hebben laten liggen. En daar mogen we trots op zijn.” 

Oldenzaal e.o.