Volledig scherm
Het CDA Oldenzaal maakt zich zorgen over het besluit van het MST om in de avonduren en de weekenden geen röntgenfoto’s meer te laten maken in de huisartsenpost bij het ziekenhuis in Oldenzaal. © Carlo ter Ellen

Zorg bij CDA Oldenzaal over schrappen röntgenfoto’s MST

OLDENZAAL - Het CDA Oldenzaal is niet blij met het besluit van het MST om in de avonduren en weekenden geen röntgenfoto’s meer te laten maken in de huisartsenpost bij het ziekenhuis in Oldenzaal. Een bezuinigingsmaatregel die volgens de fractie leidt tot een achteruitgang van de kwaliteit en de dienstverlening van de spoedzorg in Noordoost-Twente.

In een brief aan het college van B en W dringen de christen-democraten aan op actie. Het liefst in samenspraak met Dinkelland en Losser. De drie buurgemeenten zouden, wat het CDA betreft, in gesprek moeten gaan met het Medisch Spectrum Twente en de huisartsenpost. In dat onderhoud moet worden onderzocht of deze bezuiniging kan worden teruggedraaid. Omdat er gekort wordt op zorg die de patiënten direct raakt, is er volgens het CDA sprake van een ‘zorgwekkende ontwikkeling’. Patiënten zijn niet alleen veel meer tijd maar ook geld kwijt. Dat laatste is het gevolg van de forse parkeertarieven die bij het MST in Enschede worden gehanteerd. Mocht de maatregel niet teruggedraaid kunnen worden, dan pleit het CDA ervoor om in elk geval de directe nazorg op de betreffende huisartsenpost af te handelen. Zodat patiënten voor de nabehandeling niet nog eens terug moeten naar Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (57%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (43%)
7 stemmen