Volledig scherm
Dat de Zorgfederatie Oldenzaal op de IGZ-lijst wordt vermeld, wordt door de instelling 'onbegrijpelijk en onverklaarbaar' genoemd. © Reinier van Willigen

Zorgfederatie Oldenzaal verbaasd over vermelding op IGZ-lijst

OLDENZAAL - Op de jongste lijst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) staat de Zorgfederatie Oldenzaal vermeld met de aantekening van categorie 4: toezichttraject afgesloten. ‘Onbegrijpelijk en onverklaarbaar’, reageert de Zorgfederatie die schriftelijk al om opheldering heeft gevraagd.


De IGZ-lijst geeft aan hoe het gesteld is met de kwaliteit en veiligheid in 150 verpleegzorginstellingen, die onder intensief toezicht van de Inspectie zijn geplaatst. In het ergste geval (intensief vervolgtoezicht) valt een instelling in categorie 1. Als sprake is van categorie 4 wordt de instelling dit jaar niet langer bezocht vanuit het risicotoezicht.
Juist de suggestie dat bij de Zorgfederatie een toezichttraject wordt afgesloten, wekt verbazing in Oldenzaal. „We zijn nooit door de IGZ onder intensief toezicht geplaatst”, meldt pr-medewerker Mieke Rietman. „Sinds 2013 zijn we niet bezocht vanwege kwaliteit en hebben we aan alle verantwoording rondom kwaliteit voldaan. Er is geen toezicht en we voldoen ieder jaar aan de protocollen.” Inmiddels is de IGZ om opheldering gevraagd. Rietman: „Telefonisch gaan ze hier echter niet op in.” Vandaar dat nu schriftelijk om een verklaring is gevraagd.

Oldenzaal e.o.