Volledig scherm
Hans Jacobs (r) van Rona biedt het zwartboek aan aan de wethouder verkeer en vervoer Frits Rorink.

Zwartboek over goederentreinen

OLDENZAAL - Oldenzaler Hans Jacobs van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (Rona) heeft wethouder Frits Rorink een zwartboek aangeboden over de gevaren van het toenemende goederenvervoer op het spoor.

De Hengelose fotograaf Marcel Kistenmaker heeft in het zwartboek alle knelpunten tussen Elst en De Lutte in beeld gebracht. In Oldenzaal maakte Kistemaker een foto van het viaduct in de Eektestraat, met op de achtergrond de woningen aan de Lyceumstraat. De bewoners krijgen de komende jaren met steeds meer passerende goederentreinen te maken, ook en misschien wel vooral in de nachtelijke uren.

In 2020, zo is de verwachting, rijden er vooral 's nachts vanaf de Tweede Maasvlakte 90 goederentreinen per etmaal door Oldenzaal. Na 202 worden dat er zo goed als zeker nog 10 tot 15 per dag meer.

Meer in de krant van vrijdag.

Volledig scherm
Overzicht van de drie spoorlijnen die uiteindelijk allemaal via Oldenzaal naar de grens gaan.
Volledig scherm
Het spoor door Oldenzaal, gefotografeerd voor het zwartboek achter de woningen aan de Lyceumstraat.
  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.