Zwiep Fietsen in Oldenzaal plots decor van Finkers-film

VideoOLDENZAAL - Zwiep Fietsen in Oldenzaal stond woensdag plots in de spotlights. De zaak was voor even decor voor de Twentse speelfilm De beentjes van Sint Hildegard. In de bekende winkel aan de Ootmarsumsestraat werd aan het eind van de middag de set opgebouwd, waarna een scène werd opgenomen.

Daarbij waren naast Herman Finkers verschillende figuranten aanwezig. Voor de bioscoopfilm van regisseur Johan Nijenhuis wordt deze weken op verschillende plekken in Twente gedraaid. Herman Finkers en Johanna ter Steege hebben de hoofdrollen.

De film is een hervertelling van een Tsjechische film over een man die in de gaten krijgt dat hij bij zijn vrouw onder de plak zit. De film draait vanaf het najaar 2019 in 's lands bioscopen.

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.