Geen nieuwe besmettingen bij TeamNL, organisatie meldt 19 nieuwe positieve gevallen
Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio heeft vrijdag, de dag van de openingsceremonie, negentien nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In drie van de gevallen gaat het om atleten. Maar het gaat niet om sporters van TeamNL.
Alle testuitslagen van TeamNL waren vrijdag negatief, aldus een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF. In de dagen ervoor testten skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg positief op het coronavirus.
De drie positieve gevallen bleken allemaal in hetzelfde vliegtuig van Amsterdam naar Tokio te hebben gezeten. Op die vlucht gingen tientallen sporters en begeleiders mee. De vrees bestaat dat het gaat leiden tot meer positieve testuitslagen in het olympisch dorp, maar vrijdag waren alle uitslagen van de speekseltests negatief. Sportkoepel NOC*NSF hoopt de bron van de drie besmettingen te achterhalen.
Volgens de organisatoren was een van de betrokken atleten een nauw contact van een beachvolleyballer uit Tsjechië, die eerder positief testte. Meer gegevens over de atleten zijn niet bekendgemaakt. Sinds 1 juli staat de teller van het aantal besmettingen die te linken zijn aan de Spelen op 106.
Sinds woensdag worden er in Japan al olympische wedstrijden gehouden in onder meer softbal en voetbal, maar de Olympische Spelen worden vrijdagmiddag (Nederlandse tijd) pas officieel geopend. Vanwege de coronabeperkingen is het een sobere plechtigheid.
Klik op onderstaande ringen om rechtstreeks naar onder meer al het olympisch nieuws, onze podcasts en video’s en het complete programma te gaan.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nog één keer nagenieten: dit zijn de mooiste olympische foto’s van Pim Ras
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Column Thijs Zonneveld | Sven Kramer nam in Peking afscheid op zijn Kramers
Columnist Thijs Zonneveld schrijft over het afscheid van Sven Kramer. De beste schaatser aller tijden die dit jaar liet zien dat hij soms ook maar een sterveling is. -
PREMIUM
Dit zijn de momenten uit Peking die we nooit vergeten
Na twee weken Winterspelen maken onze olympische verslaggevers de eindbalans op. Welke momenten blijven het meest hangen? Een persoonlijke top drie. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
Paralympische Spelen
Boezemvrienden helpen Nederland aan eerste eremetaal in Peking: ‘Er wordt ook verwacht dat we wereldtop zijn’
De Nederlandse zitskiërs Jeroen Kampschreur en Niels de Langen gingen als medaillekandidaten naar de Paralympische Spelen. Op de eerste twee onderdelen belandden ze net naast het podium, maar op de supercombinatie was het maandag raak met zilver en brons. De boezemvrienden hielpen Team NL daarmee aan de eerste medailles in Peking. -
Warm welkom voor veelbesproken Kamila Valieva bij thuiskomst in Rusland
Kamila Valieva is na twee bijzonder roerige olympische weken warm onthaald in Rusland. De 15-jarige kunstschaatsster was het middelpunt van een dopingrel, bezweek uiteindelijk onder de druk, maar bleek nog altijd populair in haar thuisland.