Glenn de Blois (links) in actie.
Volledig scherm
Glenn de Blois (links) in actie. © AFP

Glenn de Blois pakt hoogste eindklassering in aanloop naar Olympische Spelen

Snowboarder Glenn de Blois is bij de wereldbekerwedstrijd in het Russische Krasnojarsk als zesde geëindigd op het onderdeel cross. De 26-jarige De Blois eindigde dit seizoen nog niet eerder zo hoog. Hij werd in de kwalificatie dertiende.

 1. Mister Paralympics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’
  PREMIUM
  Interview

  Mister Paralym­pics Jetze Plat: 'Ik heb me de hele Spelen nergens druk om gemaakt’

  Jetze Plat voltooide eerder vandaag zijn gouden trilogie. De Nederlandse veelvraat werd paralympisch kampioen op de triatlon en was ook de beste in de tijdrit en de wegwedstrijd van het handbiken. Plat maakte de hooggespannen verwachtingen meer dan waar en groeide in Tokio uit tot de Nederlandse ‘Mister Paralympics’. Zelf blijft de kampioen echter bescheiden: „We zijn allemaal gelijk en iedereen hier is een topper.”
 2. Verwachting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

  Verwach­ting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

  Nederland wint bij de komende Olympische Spelen in Peking een stuk minder gouden medailles dan eerder was ingeschat. Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote heeft de prognose een maand voor aanvang van het toernooi fors naar beneden bijgesteld. Nederland wint niet tien, maar slechts zes keer goud. En verder elf keer zilver en drie keer brons. In totaal haalt TeamNL wel een medaille meer dan volgens de vorige prognose op 24 november vorig jaar.