De gouden ploeg van TeamNL.
Volledig scherm
De gouden ploeg van TeamNL. © REUTERS, ANP, Pro Shots, EPA, AP

Poll | Wat was de mooiste gouden medaille voor Nederland in Tokio?

PollNederland is de Olympische Spelen in Japan geëindigd op de zevende plaats in het medailleklassement met 10 keer goud, 12 keer zilver en 14 brons. Wat was voor jou de mooiste gouden medaille?

 1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?
 2. Verwachting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

  Verwach­ting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

  Nederland wint bij de komende Olympische Spelen in Peking een stuk minder gouden medailles dan eerder was ingeschat. Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote heeft de prognose een maand voor aanvang van het toernooi fors naar beneden bijgesteld. Nederland wint niet tien, maar slechts zes keer goud. En verder elf keer zilver en drie keer brons. In totaal haalt TeamNL wel een medaille meer dan volgens de vorige prognose op 24 november vorig jaar.