Sifan Hassan pakte in Tokio goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Sifan Hassan pakte in Tokio goud op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter. © Pim Ras Fotografie

Vijf levenslessen uit Tokio: we kunnen meer dan we denken en heb de moed om voor jezelf op te komen

Olympische SpelenPubliek was er nauwelijks. Verhalen des te meer. Op de Olympische Spelen van Tokio was de ene medaille nog intenser en emotioneler dan de andere. De levenslessen werden huiskamers over de hele wereld in geslingerd. Hier de vijf mooiste tegeltjeswijsheden van Tokio.

 1. Sifan Hassan, koningin van de Spelen in Japanse sauna: ‘Blij dat er geen mensen zijn doodgegaan’
  PREMIUM
  Dit was 2021

  Sifan Hassan, koningin van de Spelen in Japanse sauna: ‘Blij dat er geen mensen zijn doodgegaan’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: Sifan Hassan werd in acht succes- en stressvolle dagen in Tokio tweemaal olympisch kampioen en 47 jaar ouder. Althans, dat lijkt ze zelf te zien. AD Sportwereld blikt met de koningin van de Spelen terug aan de hand van zes foto’s.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.