Zorgen om impact coronavirus bij organisator Olympische Spelen

VIDEOSteeds meer mensen raken besmet met het nieuwe coronavirus in China. Dat is reden tot extreme bezorgdheid, vindt voorzitter Toshiro Muto van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio.

,,Ik hoop dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Ik ben bezorgd dat de opmars van de epidemie de interesse in en het enthousiasme voor de Spelen zou kunnen verminderen", zei Muto.

De organisatie van Tokio 2020 meldde dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Paralympisch Comité (IPC), de Japanse overheid en de stad Tokio samen werken om de problemen op te lossen. 

De Japanse autoriteiten onder wie premier Shinzo Abe hebben gezegd dat het land er alles aan doet om de impact van het coronavirus te minimaliseren voor de Spelen, die op 24 juli van start gaan.

In Japan zijn tientallen mensen met het virus besmet, het grootste aantal ziektegevallen buiten China. Japanse autoriteiten meldden woensdag dat er op een cruiseschip in Japan tien mensen besmet waren geraakt.

Voorzitter Toshiro Muto van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio
Volledig scherm
Voorzitter Toshiro Muto van het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio © AFP
  1. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

    De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.