Andre Manuel
Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel © Carlo ter Ellen DTCT

Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af

ColumnOpnieuw staat een flink deel van wakker Nederland op de achterste benen. Het is ze namelijk ter ore gekomen dat salafistisch onderwijs op salafistische onderwijsinstellingen ondanks eerdere salafistische beloftes in de praktijk toch neerkomt op kinderen die salafistisch onderwijs volgen. En dat is dan weer de schuld van links. Ik zou in deze gaarne een gepensioneerde Twentse porno-acteur willen citeren: ‘Doar löp oe de zak toch van leug….’ 

Want er bestaat maar één enkele reden waarom we in Nederland anno 2019 opgezadeld zitten met dat archaïsche salafistische onderwijs en dat is het bestaan van het archaïsche christelijke onderwijs. En als we vrezen voor een steeds grotere groep islamitische kinderen die op veel te jonge leeftijd worden volgepropt met orthodox religieuze onzin dan is dat enkel en alleen het gevolg van de uitzonderingspositie die onze eigen orthodoxe religieuzen al sinds de Ontdekking van de Hel in mogen nemen. 

  1. In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking
    PREMIUM
    COLUMN

    In deze ongekende crisis verdienen autoritei­ten steun van de bevolking

    Natuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.