René Rorink
Volledig scherm
PREMIUM
René Rorink © Emiel Muijderman

‘Als het om sentiment gaat, zijn we allemaal irrationeel’

OPINIEHerinneringen koesteren we. Of het nu gaan om de voetbalhelden van vroeger, of die ene bijzondere elpee. Het is niet gek om op dat sentiment zuinig te zijn, schrijft advocaat René Rorink.

 1. ‘Het risico van de zelfscankassa hebben supermarkten bewust genomen’
  PREMIUM
  LEZERSPANEL

  ‘Het risico van de zelfscank­as­sa hebben supermark­ten bewust genomen’

  Supermarkten luiden de noodklok: klanten stelen steeds meer uit de supermarkt. Per winkel verdween er vorig jaar gemiddeld 66.300 euro aan producten, meldde de branche recent. Dat is zo’n 20.000 euro meer dan een jaar eerder. Komt door de zelfscankassa, beweerde een Almelose bedrijfsleider van een super eerder dit voorjaar. ‘Die is zeer diefstalgevoelig.’ Wat vindt het lezerspanel van de stelling: Supermarkten moeten niet klagen. Laat ze eerst eens de prijsverhogingen beteugelen in plaats van klanten in een kwaad daglicht te stellen.
  Hengevelde, Oldenzaal, Boekelo, Enschede
 2. Verontrustende stijging criminaliteit in Delden
  PREMIUM

  Verontrus­ten­de stijging criminali­teit in Delden

  Ontegenzeggelijk komt er, als we de overdaad aan berichten over misdaad in ogenschouw nemen, de (on)nodige criminaliteit in Twente en de Achterhoek voor. ‘Cognitieve dissonantie’ heet het verschijnsel als je niet merkt dat het zo is, terwijl het volgens de feiten wel zo is. De een zet zijn hele leven geen fiets op slot en raakt hem nooit kwijt; een ander koopt de duurste extra sloten, maar moet dat wel vier keer per jaar.
  Delden, Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Almelo