Volledig scherm
PREMIUM
© RIKKERT HARINK

Arme millennial: eenzaam, worstelend met geld en nu al verloren

Volgens FardauHet liefst willen we allemaal zo lang mogelijk jong blijven, maar als ik lees hoe het de jongere generatie vergaat, ben ik blij dat ik niet meer tot de jonkies behoor. De millennial schijnt het loodzwaar te hebben. 

Googel ‘millennial’ en huiver. Viva schrijft recent dat de millennial de meest eenzame generatie is. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau You Go. ‘Shocking: helft millennials worstelt met geldzaken’, schrijft hetzelfde blad. De ‘nieuwe verloren generatie’, kopt de Groene Amsterdammer. Er is net een nieuw boek verschenen: ‘Hoe ga je met de millennial op de werkvloer om?’ Gevolgd door een uitgebreide bijsluiter met een gebruiksaanwijzing. 

  1. Soms ben ik niet zo trots op de Boeskoolstad
    PREMIUM
    COLUMN

    Soms ben ik niet zo trots op de Boeskool­stad

    Mijn dochter is niet snel onder de indruk van iets wat in de krant staat. Ze is 15 jaar en dus liggen haar interesses elders. Bij haar iPhone bijvoorbeeld. Maar afgelopen week had ik Yfke’s aandacht ineens volledig te pakken. Sterker: haar stemming veranderde met 180 graden, van het ene op het andere moment. Ik las haar voor dat de Boeskoolstad met carnaval niet op haar en haar leeftijdsgenoten zit te wachten. En dat dat niet alleen nu het geval is, maar ook de komende jaren.