Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Nikkels

Bij optreden van Ali B geen boa te bekennen

Ere wie ere toekomst: Gert-Jan Oplaat. Hij vatte als eerste de koe bij de hoorns. Een Markelose kippenboer die met rundvee begint? Nee, de herenhelft van het Brook Duo werd woest om bureaucratische regelzucht en ‘blindebedisselzin’.

Anita Bolink en hij werd de boks opgebonden. Ze hadden opgetreden voor Huis Anholtskamp: buiten in het gras, ruim uit elkaar, ver van bewoners en verzorgers. Niet voor het gewin maar voor het gezin. Ze traden voor een kop koffie en een flesje bier. Even lucht, even licht. 

  1. Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom
    PREMIUM
    Column

    Trotse ijsvogel houdt vanuit zijn residentie toezicht op Almelose havenkom

    Statig, streng, trots en prettig arrogant. Brutale, eigenwijze kop. Heerlijk hooghartig. Letterlijk zelfs. Nadrukkelijk aanwezig. Niemand kan om hem heen. Dwingt respect af. Die zelfverzekerde houding, die dwingende blik. Wie doet me wat? Hij heeft binnen enkele dagen de harten van de Almeloërs gestolen. Sterker: is nu al het populairste selfie-object van de stad. Alsof iedereen hem al jaren kent. En als vanzelfsprekend van hem houdt. En hij staat er pas sinds dinsdag. Veilig en hoog op een betonnen zuil.