Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen en Lilian ten Donkelaar © Carlo ter Ellen - DTCT

Campagne ‘Doeslief’ van SIRE: gaan we nu minder schelden?

Het debatZijn de Nederlanders massaal zo onfatsoenlijk? En als dat zo is, gaat dat dan veranderen door de campagne Doeslief van Sire? Lilian ten Donkelaar stelt dat de betuttelende campagne geen enkel verschil maakt. Henk van Schuppen vindt van wel en stelt dat veel campagnes van Sire al voor verbeteringen zorgden.

LILIAN TEN DONKELAAR: KLEUTERIG

Volledig scherm
Lilian ten Donkelaar © Annina Romita

Eerlijk is eerlijk, ik vind het ontzettend lief. Die campagne. Maar ik snap niet zo goed wat Sire hiermee wil. Doeslief? Een van de liefste dingen die ik ooit gehoord heb kwam voort uit een prijsvraag voor de nieuwe naam van een fusiegemeente. Er kwamen allerlei slaapverwekkende suggesties binnen die draaiden om historie, natuurschoon, noaberschap en meer van dat oubolligs.

Tussen al die brave namen zat een inzending van een kind, dat voorstelde om de nieuwe gemeente Roze Kleurig Konijntje te noemen. Ik was direct om. Zoveel liefheid gevangen in een gemeentenaam, ik zag het voor me. Op komborden en bovenaan gemeentelijke post.

Roze Kleurig Konijntje heeft helaas moeten besluiten u uit uw woning te zetten. Word dan nog maar eens boos. De naam haalde het uiteraard niet, want volwassenen zijn jakkes.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie