Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen en Lilian ten Donkelaar © Carlo ter Ellen - DTCT

Campagne ‘Doeslief’ van SIRE: gaan we nu minder schelden?

Het debatZijn de Nederlanders massaal zo onfatsoenlijk? En als dat zo is, gaat dat dan veranderen door de campagne Doeslief van Sire? Lilian ten Donkelaar stelt dat de betuttelende campagne geen enkel verschil maakt. Henk van Schuppen vindt van wel en stelt dat veel campagnes van Sire al voor verbeteringen zorgden.

LILIAN TEN DONKELAAR: KLEUTERIG

Volledig scherm
Lilian ten Donkelaar © Annina Romita

Eerlijk is eerlijk, ik vind het ontzettend lief. Die campagne. Maar ik snap niet zo goed wat Sire hiermee wil. Doeslief? Een van de liefste dingen die ik ooit gehoord heb kwam voort uit een prijsvraag voor de nieuwe naam van een fusiegemeente. Er kwamen allerlei slaapverwekkende suggesties binnen die draaiden om historie, natuurschoon, noaberschap en meer van dat oubolligs.

Tussen al die brave namen zat een inzending van een kind, dat voorstelde om de nieuwe gemeente Roze Kleurig Konijntje te noemen. Ik was direct om. Zoveel liefheid gevangen in een gemeentenaam, ik zag het voor me. Op komborden en bovenaan gemeentelijke post.

Roze Kleurig Konijntje heeft helaas moeten besluiten u uit uw woning te zetten. Word dan nog maar eens boos. De naam haalde het uiteraard niet, want volwassenen zijn jakkes.

Opinie