Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Contactloos betalen? Vielen er nog maar kwartjes

ColumnCabaretier Nathalie Baartman legt vanuit Borne de vinger op wat ons bezighoudt.

Het gebeurde in Den Helder. „Ik stop je even in mijn jaszak”, zeg ik tegen een vriendin aan de andere kant van de lijn, „ik sta bij de kassa en ben zo aan de beurt”. Terwijl de caissière al bliepend mijn boodschappen langs de scanner beweegt, onthult ze: „Dat waardeer ik heel erg dat je stopt met bellen. Ik heb dat nog nooit meegemaakt.” BAM!

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie