Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Fardau Wagenaar verbaast zich over de wereld van nu en spreekt zich uit. © Rikkert Harink

Datinghel: Tinder en blauwe vinkjes (maar geen antwoord)

Volgens Fardau‘Ik zit op Tinder!’ Nee, niet ik. Een goede vriendin van me appte me dit nieuwtje. Ze wilde zich weer begeven op de relatiemarkt en dat doe je anno nu swipend op je telefoon.

Voor de leken onder ons: swipen is vegen. In de datingapp Tinder betekent naar links swipen: ‘Het is niks’. De andere kant op vegen echter: ‘Jammie, je ziet er wel lekker uit, hopelijk zijn we een match’. Wellicht wat eendimensionaal, maar het schijnt te werken. Soms.

  1. In de liefde draait het om aandacht
    PREMIUM
    Column

    In de liefde draait het om aandacht

    Wat is de essentie van de liefde? Waar draait het in de liefde om? Die vragen hebben het voorstellingsvermogen, de fantasie en het intellect van dichters, denkers en schrijvers in alle tijden en culturen geprikkeld. Dient de liefde primair gebaseerd te zijn op de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen, op seksualiteit en intimiteit? Of gaat het om de communicatie en het wederzijdse respect? Om jezelf opofferen en jezelf wegcijferen voor de ander? Wanneer is de liefde blijvend en bestendig? Waarom is de liefde ook vaak zo vluchtig?

Opinie