Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Fardau Wagenaar verbaast zich over de wereld van nu en spreekt zich uit. © Rikkert Harink

Datinghel: Tinder en blauwe vinkjes (maar geen antwoord)

Volgens Fardau‘Ik zit op Tinder!’ Nee, niet ik. Een goede vriendin van me appte me dit nieuwtje. Ze wilde zich weer begeven op de relatiemarkt en dat doe je anno nu swipend op je telefoon.

Voor de leken onder ons: swipen is vegen. In de datingapp Tinder betekent naar links swipen: ‘Het is niks’. De andere kant op vegen echter: ‘Jammie, je ziet er wel lekker uit, hopelijk zijn we een match’. Wellicht wat eendimensionaal, maar het schijnt te werken. Soms.

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie