Volledig scherm
PREMIUM
Fardau © RIKKERT HARINK

De ‘bezorgschaamtehype’ voelt als een tik op mijn vingers

Volgens FardauSchaam jij je al voor je online koopgedrag? Ik realiseerde het me niet, maar sinds ‘bezorgschaamte’ een ding is geworden, vind ik dat ik behoorlijk beschamend bezig ben. Ik koop met een druk op de knop en raak geïrriteerd als er bezorgkosten worden berekend. Retourneren moet gratis, vind ik. Dat gaat behoorlijk ver.

De weg tussen mijn huis en het centrum lag er een half jaar uit, dus ik bestelde bij Bol.com. Het scheelde me toch zeker drie minuten rijden, heen en terug. Net zo makkelijk ook, alles op één site. Dat bleek een denkfout. Ik had een deodorant nodig, lintjes om cadeautjes op te leuken en een schoenlepel. De dagen erna was ik er druk mee, want alles kwam apart - bijzonder onhandig. Dat was het eerste moment waarop ik dacht: aj aj, dit is wel erg veel moeite voor een paar flutaankopen.

  1. Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af
    PREMIUM
    Column

    Als het aan mij ligt schaffen we per direct al het religieuze onderwijs af

    Opnieuw staat een flink deel van wakker Nederland op de achterste benen. Het is ze namelijk ter ore gekomen dat salafistisch onderwijs op salafistische onderwijsinstellingen ondanks eerdere salafistische beloftes in de praktijk toch neerkomt op kinderen die salafistisch onderwijs volgen. En dat is dan weer de schuld van links. Ik zou in deze gaarne een gepensioneerde Twentse porno-acteur willen citeren: ‘Doar löp oe de zak toch van leug….’