Volledig scherm
PREMIUM
Andre Manuel © Lenneke Veerbeek

De prijs die betaald moet worden voor klimaatverandering komt op het bordje van de mensheid zelf

Op Netflix kunt u op dit moment kijken naar Our Planet, een werkelijk schitterende serie over onze thuisbasis Aarde, deskundig van commentaar voorzien door de 273-jarige David Attenborough die daarmee bewijst dat in ieder geval het beroep van ‘Engelsman Die Door Een Serie Heen Praat’ nog lang niet is uitgestorven. 

Met een heleboel andere diersoorten gaat het helaas een stuk beroerder. Gelukkig brengen de mensen van de BBC ook de wat minder rooskleurige kanten van de klimaatverandering vol in beeld. Het is zelfs zo expliciet in beeld gebracht dat Netflix zich genoodzaakt zag om de hoogsensitieve kijkers alvast te waarschuwen voor deze schokkende plaatjes. 

  1. Verlangen is vluchten uit het hier en nu
    PREMIUM
    Column

    Verlangen is vluchten uit het hier en nu

    Als er een overkomst is tussen Baudet en mij, is het het folkloristische verlangen naar een wereld die er niet is. Bij mij vertaalt zich dat naar een Twitterloos land waar mensen ’s avonds met trommel en gitaar Afrikaanse liederen zingen bij een vegetarisch kampvuur. Bij Baudet vertaalt zich dat naar een land met louter blanke werkende mannen en blanke, barende huisvrouwen zonder gekkigheid, doorgeslagen individualisme en abortus. Tja.

Opinie