Volledig scherm
PREMIUM
Ron Hemmink © Annina Romita

Domme boertjes uit Den Ham

ColumnZomer 2005. Na twee eerdere zomervakanties met drie van mijn vrienden gaan we nu met de hele bups, acht man sterk. Mallorca? Chersonissos? Albufeira? Nee, Valkenburg. „Mooi, da’s vlak bij de zee”,roept één van het stel. „Nee joh, Valkenburg ligt in Limburg.” Domme boer, hoor ik mezelf denken.

We zijn een jaar of 18, 19, 20. Enkelen in de vriendengroep hebben al een rijbewijs. Dat is meteen het enige volwassene aan ons. Van de wereld hebben we nog niet veel gezien. In twee auto’s rijden we van Den Ham naar Valkenburg.

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

Opinie