Volledig scherm
PREMIUM
Nathalie Baartman © Carlo ter Ellen DTCT

Drie zachte tumtummetjes uit een bakje Tupperware

ColumnHet zal de vroege februarizon geweest zijn die me de geest gaf. ‘Kom’, sprak ik mijn dochter en haar schoolvriendinnetje toe, ‘we gaan naar het huis voor oude mensen! Mogen jullie zingen, neem ik mijn accordeon mee.’ Jaaaa’, juichten de meisjes, ‘dat is leuk’.

Hulde aan de kleuter. Deze menssoort is chronisch bevangen door enthousiasme en compleet verstoken van cynisme. En zo trokken we op drie fietsen naar het verzorgingstehuis. ‘Een narcis en een krokus en een hyacint. Kom hier mijn kind. Kom hier mijn kind!’

 1. Een diplomatieke bruggenbouwer
  PREMIUM
  Column

  Een diplomatie­ke bruggenbou­wer

  Hij was zo’n dertig jaar het gezicht van katholiek België. De deze week op 85-jarige leeftijd overleden overleden Vlaamse kardinaal Godfried Danneels stond bekend als een intellectuele, milde, uiterst communicatieve en mediagenieke bruggenbouwer tussen progressieve en conservatieve katholieken in België en ook tussen het Vaticaan en de westerse samenleving. Maar tegelijkertijd had hij ook iets ondoorgrondelijks, dat hem de bijnaam ‘de sfinx’ opleverde.
 2. Puist
  PREMIUM
  COLUMN

  Puist

  Het is tegenwoordig een feestje om door de stad te lopen. Stratenmakers, graafmachines, bouwkranen. Het Almelose centrum is een dynamische bouwput. Ik heb de mazzel dat ik in de binnenstad werk, dus dagelijks zie ik dat er weer wat is gebouwd of gesloopt. Vorige week was het terras van Nielz plots gehalveerd, omdat de kabels en leidingen alvast gelegd werden voor de nieuwe Havenkom. Gisteren lag alsof er niets gebeurd was het grootste deel van de klinkers weer op de plek. Bij de vijver rond Kreta wordt ondertussen met kolossen van machines gewerkt aan het damwand van de stadsvijver.

Opinie