René Banierink en Wilco Louwes
Volledig scherm
PREMIUM
René Banierink en Wilco Louwes © Carlo ter Ellen/Annina Romita

‘Een gemiddelde viervoeter verdient zijn ecologische pootafdruk dubbel en dwars terug’

het debatDe hond uitlaten, nog even en dat is iets van het verleden. Want er komt steeds meer kritiek op het houden van honden. Ze zijn vervuilend en agressief, menen tegenstanders. René Banierink reageert genuanceerd: ‘Ik ben dol op honden, daarom heb ik er geen’. Wilco Louwes vindt alle ophef onzin. ‘Een hond geeft meer dan hij neemt’.

Een hond verdient een hondenleven

Het was afgelopen maandag de internationale dag van de hond. Kennelijk is zo’n dag nodig omdat niet altijd alles even goed geregeld is voor ons huisdier. Nou, die had dan niet op een beter moment kunnen komen voor fikkie. Want de hond lag de afgelopen week onder vuur. Zo bleek uit een enquête in de gemeente Twenterand dat inwoners willen dat er veel meer gecontroleerd wordt op hondenpoep. En De Volkskrant verwees zaterdag naar onderzoek waaruit bleek dat de ecologische voetafdruk van het houden van een hond of kat gelijk is (dus net zo slecht voor het milieu) aan het rijden in een auto. 

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.