Volledig scherm
PREMIUM
René Banierink en Wilco Louwes © Carlo ter Ellen/Annina Romita

‘Een gemiddelde viervoeter verdient zijn ecologische pootafdruk dubbel en dwars terug’

het debatDe hond uitlaten, nog even en dat is iets van het verleden. Want er komt steeds meer kritiek op het houden van honden. Ze zijn vervuilend en agressief, menen tegenstanders. René Banierink reageert genuanceerd: ‘Ik ben dol op honden, daarom heb ik er geen’. Wilco Louwes vindt alle ophef onzin. ‘Een hond geeft meer dan hij neemt’.

Een hond verdient een hondenleven

Het was afgelopen maandag de internationale dag van de hond. Kennelijk is zo’n dag nodig omdat niet altijd alles even goed geregeld is voor ons huisdier. Nou, die had dan niet op een beter moment kunnen komen voor fikkie. Want de hond lag de afgelopen week onder vuur. Zo bleek uit een enquête in de gemeente Twenterand dat inwoners willen dat er veel meer gecontroleerd wordt op hondenpoep. En De Volkskrant verwees zaterdag naar onderzoek waaruit bleek dat de ecologische voetafdruk van het houden van een hond of kat gelijk is (dus net zo slecht voor het milieu) aan het rijden in een auto. 

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.